В кінці 2017 року уряд скасував наказ про заборону на 458 професій для жінок, завдяки чому Україна частково позбулася дискримінації за статевою ознакою. До цієї ініціативи долучилися і в ДСНС, передає Інформатор.

Рятувальники підготували спеціальний словник феминитивов для власної прес-служби. Про це Інформатор дізнався з повідомлення прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

У словнику містяться десятки професій, які раніше вважалися виключно чоловічими, однак які поступово освоюють представниці прекрасної статі. Так у збірнику рекомендованому до використання прес-служба ДСНС з'явилися такі слова, як: рятувальниця, пожежна, прес-офіцерка.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За задумом авторів, цей словник допоможе прес-службі використовувати коректні терміни та популяризувати їх. Також у повідомленні зазначається, що жінок треба артикулювати у всіх суспільних процесах.

Раніше наш портал писав про основні речі, які ми повинні знати про фемінізм.

Фемінізм є рухом за рівність статей, в більш вузькому сенсі це рух бореться проти дискримінації жінок. Боротьба йде до цих пір, але з 18 століття жінкам вдалося досягти справді багато чого.

Фемінізм зародився в 18 столітті в Європі. Навіть Вольтер у той час писав про несправедливість жіночої долі. Протягом всього 18 століття європейські жінки почали брати активну участь у житті суспільства. У тому числі жінки почали володіти економічною незалежністю (чого до цього не траплялося ніколи) і навіть стали впливати на політику.

Єдині вимоги сформувалися приблизно до кінця 19 століття. Цей час називають першою хвилею фемінізму. Жінки хотіли мати можливість отримувати вищу освіту і право голосу на виборах.

Нагадаємо, Порошенка порадував феміністок. Президент України відзвітував про те, що десятки тисяч жінок служать в ЗСУ.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", тренер по пікапу випустить гру для знайомств з феміністками.

Також портал "Знай.uа" писав, що київська піцерія розлютила соцмережі махровим сексизмом.