Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні дні, 22-23 вересня. Так, курс долара порівняно з показниками у четвер, 20 вересня, впав на 28,06 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 23 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2806.1850 гривні;
100 євро – 3302.5991 гривні;
10 російських рублів – 4.2216 гривні.

Так, долар знову знизився в ціні на 6 копійок. У той же час євро подорожчав на 22 копійки, а вартість російського рубля з четверга збільшилася на 3 копійки.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Тим часом українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют у світі. Про це на сторінці "Dubinsky.pro" в Facebook написав журналіст Олександр Дубинський.

Спираючись на дані інвестиційного банку Nomura, він стверджує: така ситуація точно не на користь держави, вона може викликати колапс у всіх сферах економіки.

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно в будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відплив капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить, це сигнал усім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - говорить Дубинський.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд оприлюднив економічний прогноз для України на найближчі 5 років. За версією експертів, ВВП на душу населення зросте на 50%.

Як повідомляв портал Знай.uа, за прогнозами експертів під кінець року вартість бензину А-95 в Україні зросте на 60 копійок/літр.

Також портал Знай.uа писав, що курс долара на прийдешній рік в Україні буде на рівні 29,4 гривень. Такий прогноз Кабінет Міністрів заклав у проект держбюджету-2019.