Щоб отримати субсидию, українцям більше не доведеться виписувати зі свого житла людей, що проживають не за місцем реєстрації. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час години запитань до уряду, пише Politeka.

"Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Тому якщо хтось говорить людям, що потрібно виписуватися, він вводить їх в оману", — сказав міністр.

При цьому за словами позафракційного народного депутата Сергія Міщенка, українці зараз для оформлення субсидій "масово виписують дітей, онуків", які живуть в інших містах.

Андрій Рева

Раніше повідомлялося, що замість "золотих" субсидій українці отримають копійки. Зараз в Україні субсидію отримують 2,4 млн осіб, при цьому, з урахуванням зростання доходів і відсутності платіжок за тепло, середній розмір виплати склав 96,5 грн. Такі дані надала Державна служба статистики.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Повідомляється, що субсидії призначені 2,9 млн домогосподарств. Це на 58% менше, ніж за аналогічний період 2017 року. До того ж, середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату компослуг на одну сім'ю становив 96,5 грн в серпні 2018, скоротившись за рік на 37%. У серпні 2018 року субсидії на оплату комуналки отримували 2,4 млн домогосподарств, що на 12% більше, ніж у липні. У січні 2018 році середній розмір виплати склав 1164,4 грн на людину, а це більше як на 1000 грн.

Ми також повідомляли, що в 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно з 2018. Уряд посилив вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, будуть позбавлені права на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в бюджет 2019.

Нагадаємо, міністр Рева тонко натякнув, що українці можуть залишитися в прольоті.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українці отримають субсидії за новими правилами.

Також портал "Знай.uа" писав, що уряд Гройсмана приніс погані новини на опалювальний сезон.