У суботу, 22 вересня, біля під'їзду будинку група невідомих напала на одеського громадського активіста, голови міської організації партії "Сила Людей" Олега Михайлика. Потерпілого у критичному стані госпіталізували в лікарню. Про це пише одеське видання "Думська".

"Сьогодні ввечері (22 вересня, - ред.) невідомі стріляли в одеського громадського активіста Олега Михайлика. Зараз потерпілий знаходиться в Єврейській лікарні, йому роблять операцію", - про це виданню розповіла дружина потерпілого.

Видання зазначає, що Олег Михайлик, який став жертвою нападу, раніше неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації Одеси.

Колега активіста Олександр Солонтай на своїй сторінці в Facebook розповів, що стан Михайлика критичне.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами радника керівника ГУ Нацполиции в Одеській області Руслана Форостяка, сам потерпілий звернувся за допомогою до співробітників поліції.

"У Михайлика поранення в плече і грудну клітку", - повідомив Форостяк.

У лікарні розповіли, що кулі, які потрапили в тіло Олега Михайлика, не зачепили серце, але у потерпілого велика втрата крові.

"У Михайлика стріляли з близької відстані з вогнепальної зброї. Куля потрапила в грудну клітку, але не зачепила серце. Близько літра крові потрапило в абдомінальну порожнину", — розповів лікар Єврейської лікарні, оцінивши стан Олега Михайлика як стабільно важкий.

Нагадаємо, що в Херсоні напали на відому активістку Катерину Гандзюк. Невідомий підстеріг її біля під'їзду будинку і хлюпнув в обличчя кислоту.

За півтора місяця після замаху на життя активістка і керівник справами Херсонського міськвиконкому перенесла вже 11 операцій з видалення омертвілих тканин і пересадки шкіри.

Докладно про стан Катерини розповів чоловік потерпілої Сергій Денисов. За його словами, останнім оперативне втручання відбулося 18 вересня.

Нагадаємо, рідні шокували правдою про стан Гандзюк.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" в Роздільнянському районі Одеської області місцеві жителі організували блокпост прямо посеред дороги.

Також портал "Знай.uа" писав, що Польщі спалили авто українського активіста.