Фахівці експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу "HeadHunter Україна" повыдомили, що кінець літа на ринку праці відзначився відносною стабільністю. Загальна кількість відкритих вакансій за один осінній місяць майже не змінилося. Передає Сегодня.

Так в 13 сферах ринку їх кількість збільшилася. Це особливо стосується сфери науки, освіти і початок кар'єри для студентів.

У той час, як в 8 спостерігався спад, найпомітніший - в рубриках "Робочий персонал" і "Будівництво, нерухомість". У двох курортних областях, Запорізької і Одеської, пропозицій роботи стало менше.

"Штат компаній, що працюють в сфері гостинності, був укомплектований сезонними працівниками раніше, а курортний сезон добігає кінця", - пояснила Катерина Криворученко, керівник експертно-аналітичного центру

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Перше півріччя 2018 го в цілому демонструє, що рівень конкуренції знаходився на позначці 3-4 людини на одне вакантне місце.

Показник hh-index, який визначає співвідношення кількості резюме до кількості вакансій, найвищим був у березні та квітні - 3,7. Найнижчий рівень конкуренції припав на червень: 3,1. Згідно з даними опитування, 34% респондентів зазначили, що в їхніх компаніях підвищили в I півріччі зарплату всім співробітникам, 30% заявили, що підняли тільки тим, хто виконав або перевиконав план.

Третина респондентів зізналися, що у них заробітну плату не переглядали. Про її скороченні повідомили тільки 3% опитаних. Ті, кому все-таки зробили надбавку, говорили про підвищення на 5-10%. При цьому 4% роботодавці урізали або скасували бонуси, премії, додаткові виплати як такі.

Навесні і влітку 2018 року найвищі зарплати пропонували за кордоном будівельникам, а найлегше знаходили роботу продавці і працівники кафе-ресторанів, розповідають в сервісі "OLX Робота".

Варто зазначити, у цьому онлайн-ресурсу своя специфіка - топ-менеджерів і інженерів тут не шукають, але зріз по затребуваності "народних" професій дуже хороший. Так, в середньому за літній місяць тут викладали по 5000 пропозицій в роздрібних продажах, торгівлі та закупівлі.

"Близько 3500 - по роботі за кордоном, стільки ж в рубриці" Транспорт, логістика ", - говорить Марія Абдулліна, керівник напрямку" OLX Робота ". - На третьому місці (2900) - вакансії в барах і ресторанах. Замикає десятку сфер рубрика" Сільське господарство, агробізнес, лісове господарство "- всього 330 пропозицій. Парадокс: саме роботу в цій сфері шукали найчастіше, кажуть аналітики" OLX Робота ".

"Кожне оголошення в ній збирало не менше 1000 відгуків - більше, ніж у всіх інших рубриках. На кожне оголошення про роботу за кордоном реагувало в середньому 925 претендентів, в будівництві - 870, а бажаючих зайняти вакансію в барах / ресторанах знаходилося близько 700", - розповідає Марія Абдулліна.

Нагадаємо, у канадському Торонто популярна компанія з продажу марихуани AHLOT (A Higher Level Of Thought), запропонувала любителям і не лише попрацювати на новій вакансії "цінителя" канабісу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Польщі придумали хитру схему для українців.

Також "Знай.uа" писав, українців попередили про нову схему аферистів-роботодавців.