Експерти простежили принципову зміну у зацікавленості Володимира Путіна щодо фейкової республіки "ДНР" на Сході України.

Володимир Путін
Володимир Путін

Вони зазначають, що адміністрація президента Росії Володимира Путін і його спецпредставник із України Владислав Сурков останнім часом помітно дистанціювалися від подій, які відбувається у фейковій республіці “ДНР”.

Про це повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У повідомленні наголошується, що багато хто вирішив скористатися ситуацією після вбивства Олександра Захарченка.

“Наприклад, отаман Юрій Сафоненко, який знаходився у Криму до недавнього часу, зараз сподівається на повернення в “ДНР”. Ігор Безлер (“Біс”) і Сергій Дубинський (“Похмурий”) у Ростові-на-Дону очікують нових призначень. Бойовий соратник Захарченка Ходаковський 21 вересня намагався в’їхати у “ДНР” для того, щоб взяти участь у виборах, але його не пропустили”, — розповідають журналісти.

Тим часом, констатують автори матеріалу, у“ДНР” в самому розпалі “полювання на відьом”, пов’язане із переділом влади.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Нагадаємо, Москва спробує максимально використати ситуацію із загибеллю Захарченка на свою користь.

Захарченко
Захарченко

Про це розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, повідомляє "Апостроф".

Експерт вважає, що на сході України Путіну не потрібна ні війна, ні мир, у той же час важливо припинити обговорення кримського питання.


Як писав раніше Знай.ua, як тільки Путін припинить фінансування псевдореспублік Донбасу, "ДНР" і "ЛНР" попросяться назад в Україну або просто розваляться.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Адже вони не зможуть самі дати собі раду без фінансових потоків з Москви. Таку думку у своєму блозі в "Українській правді" висловив журналіст Павло Казарін.

"Чи мають, з точки зору Києва, "Л/ДНР" шанс на існування? Зрозуміло, що ні – адже вони нежиттєздатні без вливань з Москви. Як тільки Кремль відключить систему життєзабезпечення – вони помруть. Або попросяться назад до складу України", - пише Казарін.


Також Знай.ua писав про те, що Росія заявляє про своє бачення розв'язки, яка за всіма пунктами розходиться з української.