Москва спробує максимально використати ситуацію із загибеллю Захарченка на свою користь.

Володимир Путін

Про це розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, повідомляє "Апостроф".

Михайло Пашков


Експерт вважає, що на сході України Путіну не потрібна ні війна, ні мир, у той же час важливо припинити обговорення кримського питання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

Ліквідацію ватажка "ДНР" Олександра Захарченка Путін використає як привід для блокування переговорів у Мінську, щоб зробити паузу у питанні Донбасу, переключившись тим часом на більш важливий "фронт" - президентську кампанію в Україні.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

"Безумовно, Росія буде максимально використовувати цю ситуацію навколо "ДНР", щоб блокувати переговорний процес. Абсолютно очевидно, що до парламентських виборів в Україні якихось кардинальних змін і рішень в рамках "нормандського формату" очікувати не варто. Росія, очевидно, взяла тривалу паузу. Путін буде використовувати цю ситуацію, з одного боку, з метою компрометації українського керівництва, а з іншого – як формальний привід для припинення переговорів", - вважає експерт.


Пашков додає, що тепер тактика російської сторони буде зводитися до трьох сценаріїв: утримання ситуації на Донбасі у невизначеному форматі "ні війни, ні миру", відмова від обговорення кримської проблематики і, найважливіше, Росія готуватиметься до часу "Х" - українських парламентських і президентських виборів.

Путін
Путін
Володимир Путін

"Кремль зосередиться на трьох основних напрямках щодо України. Перше – дестабілізація ситуації всередині країни: підтримка та інспірування сепаратистських настроїв, розгойдування внутрішньополітичної ситуації. Друге – просування в медіа-просторі України п'ятої колони, проросійських сил. Третє – це дискредитація керівництва України, а також європейського і євроатлантичного курсу країни. Україну чекає дуже складний період, тому потрібно використовувати всі можливості, щоб забезпечити безпеку виборчої кампанії", - підсумував експерт.


Нагадаємо, збройний конфлікт на тимчасово окупованих територіях Донбасу не може тривати вічно. Звільнення, про яке українцям щодня розповідають, рано чи пізно стане реальністю, а не черговою скоромовкою на блакитному екрані.

Звільнення Донбасу
Звільнення Донбасу

Як повідомляв раніше Знай.ua, Збройним силам України 15 вересня вдалося ліквідувати п'ять бойовиків "ЛДНР" на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ


Також Знай.ua писав про те, що банки Китаю відмовляються проводити транзакції з участю російських компаній. Це відбувається через санкції США та Євросоюзу.