Банки Китаю відмовляються проводити транзакції з участю російських компаній. Це відбувається з-за санкцій США та Євросоюзу. Про це повідомляє глава уряду Центробанку Росії в Китаї Володимир Данилов.

"Є проблеми, пов'язані з розширеною інтерпретацією поруч китайських банків обмежувальних заходів третіх країн щодо Росії. Комерційні банки КНР часто посилаються на санкції ЄС і США, що приводяться в якості причини відмови в обслуговуванні платежів клієнтів російських банків, які не мають підстав", - зазначає він.

Однак Данилов переконаний, що існуюча фінансова структура дозволяє забезпечувати потреби бізнесу.

Представник ЦБ відзначив, що кількість транзакцій в національних валютах – рублях і юанях поступово збільшується, хоча велика частина операцій, як і раніше, здійснюється в доларах.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше, 13 вересня в США помічник держсекретаря Маниша Сінгх заявила про те, що Вашингтон має намір ввести новий пакет санкцій відносно Росії. Вона зазначила, що обмеження будуть дуже жорсткими і пов'язані з отруєннями у Великобританії нервово-паралітичним речовиною "Новачок", в яких Лондон офіційно звинуватив Москву.

У світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля. Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що новий пакет санкцій готується у відповідності з Законом про ліквідацію хімічних речовин та боротьби з біологічною зброєю і військовими діями 1991 року. Цей закон передбачає покарання країнам, які використовують хімічну зброю в порушення міжнародного права.

Нагадаємо, Трамп прокоментував новий указ про санкції. Сполучені Штати будуть робити все можливе, щоб американська демократія залишалася в безпеці.

Як повідомляв "Знай. ua", Трамп помститься Росії ще й за Скрипалів. американські санкції проти РФ порушено банківський сектор.

"Знай. ua" писав, що Європа вирішила остаточно задушити Росію. Скасувати обмеження, зокрема, просили "Роснефть", Ощадбанк і ВТБ.