Збройним силам України 15 вересня вдалося ліквідувати п'ять бойовиків "ЛДНР" на Донбасі.

Цю інформацію повідомляє прес-служба операції Об'єднаних сил.

За даними розвідки, ще один терорист був поранений.

У той же час, за останню добу окупанти вже 28 разів порушили режим припинення вогню. Шість разів терористи використовували проти українських воїнів зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

У прес-центрі повідомили, що позиції ЗСУ біля Гнутово супротивник двічі обстріляв з міномета 120-го калібру, а під вогонь БМП-1 потрапили бійці ЗСУ в районі Кримського і Гнутово.

Відомо, що в рядах української армії обійшлося без втрат.

Нагадаємо, спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повністю підтвердив раніше озвучену інформацію про готовність надати ЗСУ новітнє озброєння.

Він розповів, що офіційний Вашингтон готовий прийняти від Києва так званий "список потреб" для збільшення обороноздатності країни. Крім того, він підтвердив, що всі вимоги російської сторони щодо врегулювання ситуації на Донбасі виконати практично неможливо.

Наприклад, не можна безпосередньо організувати переговори між бойовиками "ЛНВ", "ДНР" і Києвом, а не Росією і Україною. Разом з тим варто зазначити, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що український уряд робить недостатньо для громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляв раніше портал "Знай.Ua", українські військові ліквідували на Донбасі ще двох терористів "ДНР" - уродженця Макіївки Володимира Данилова та Олександра Німецького. Першого прислужника окупантів ЗСУ відсторонили 7 вересня, а другого - 12 вересня.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що мережу сколихнула новина про те, що в Донецьку (селище Ленінський) український снайпер ліквідував російського найманця, який "допомагав бабусям" на Донбасі, зробивши влучний постріл.