Українські військові кораблі "Донбас" і "Корець" у неділю, 23 вересня пройшли під Керченським мостом. В мережі опублікували відео цієї події. Як видно на оприлюднених кадрах, першим через міст проходить буксиру "Корець", за ним слідом судно "Донбас". Російські десантно-штурмові катери і судна російської прикордонної служби йшли за українськими кораблями.

Варто відзначити, що проходження українських судів через Керченську протоку прокоментував президент України Петро Порошенко.

Петро Порошенко

"Вітаю наші військові кораблі – пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" – з виходом в Азовське море. Ці судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові", — написав він у Facebook. Президент України також подякував екіпажам суден за бездоганно виконаний наказ.

Зазначимо, що кораблі "Донбас" і "Корець" вийшли з одеської (Західної) військово-морської бази в четвер, 20 вересня, почавши рух у бік Криму. В контрольовану Чорноморським флотом Російської Федерації Керченську протоку кораблі увійшли вранці 23 вересня. З Бердянського порту назустріч їм вислали малі броньовані артилерійські катери P177 "Кременчук" і P178 "Лубни".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Порошенко пообіцяв "ліквідувати" російську базу в Севастополі, але за однієї умови. Під час щорічного послання у Верховній Раді президент України Петро Порошенко заявив, що відразу після повернення анексованого Криму, російської бази на території Севастополя не буде. Він також закликав народних обранців віддати голоси за внесений на розгляд ВР законопроект, який стосується майбутнього вступу до ЄС і НАТО.

Нагадаэмо, друг Путіна ввів особистий флот у Крим. Міжнародні санкції проти Росії зіграли свою роль.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що п'яний херсонець ледь не потопив гордість Путіна.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Азовському морі з'явиться українська військова база.