У найближчі дні в Україні осінь повністю вступить у свої права: очікуються холод і нічні заморозки, а в Карпатах навіть може випасти сніг. На щастя, до вихідних погода стане кращою, але все одно залишиться мінливою.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Головна прогностична новину – заморозки, в найближчу ніч на заході України. У ніч на середу поширяться місцями у більшості областей України", – сказала вона.

Синоптик також розповіла, що в середу в Україну завітає антициклон Schorse, який зробить небо ясним. Це, в свою чергу, призведе до заморозків.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"25 вересня утримається волога погода, дощі будуть переважно невеликі, а іноді і просто обмежиться хмарністю. В Карпатах можливий мокрий сніг. Північно-західний вітер скрізь буде поривчастим, до штормових поривів. Денна температура повітря завтра очікується низькою – 10-15 градусів", – написала Діденко.

У Києві у вівторок буде хмарно, вогко, з сильним вітром та холодним повітрям – 10-12 градусів. У ніч на 26 вересня в столиці велика ймовірність заморозків. У середу, четвер, п'ятницю в Києві злегка потеплішає.

"Найпривабливішим синоптичним вдень очікується п'ятниця, 28 вересня, – сонечко і +20 градусів. В суботу знову якась дощова і холодна капость. На Віри, Надії, Любові (свято 30 вересня, неділя) в Києві з'явиться сонечко, але буде холоднувато – 12-14 градусів", – повідомила синоптик.

Нагадаємо, метеорологічні супутники показали, що в наступні дні вересня українців засипле першим снігом. Так, сніг впаде в деяких районах Закарпаття.

Як повідомляв Знай.ua, в понеділок, 24 вересня, для українців починається справжнє погодне випробування: в країну прийшов потужний циклон і приніс з собою затяжні зливи з поривчастим холодним вітром.

Також Знай.ua писав, плаваючі в калюжах автомобілі, перекриваючі дороги дерева, вибиті вікна і обвалені стовпи - в мережі з'явилися фото наслідків негоди у Києві.