Два українських кораблі, які увійшли в Азовське море, є чи не антикваріатом. Про це в програмі «Не добрий вечір» заявив її телеведуча Ігор Лесєв.

«Тільки влада чомусь не згадує про антикварний стан суден, які увійшли в Азовське море. Рембаза «Донбас» була закладена в 1969 році. А буксир «Корець» у 1972-му. Ці кораблі почали плавати в часи дорого Леоніда Ілліча Брежнєва. Ми взагалі не побудували жодного бойового корабля морської зони за всі роки незалежності», — зазначив він.

Кораблі ВМС України

Більш того, Лесєв розповів, що є найбільш «молодим» в українському флоті.

«Єдиний наш фрегат «Гетьман Сагайдачний» було закладено у 1990 році. І це наймолодше і ходове, що є на українському флоті. Але зате у нас у військово-морських силах аж 13 адмиральских посад. Україна має один бойовий корабель, два батальйони морської піхоти і 13 адмиральских окладів. Це не рахуючи адміралів у відставці, яких вже під сотню», — підкреслив він.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Керченська затока

При цьому, стверджує телеведучий, Україна має розробки щодо побудови кораблів.

«Адже у нас є свої вітчизняні розробки. Наприклад, проект корвета 58250, який з 2011 року закладено в Миколаєві. Так, це не дешевий проект. Ціна питання одного корвета близько 250 мільйонів євро. Але ж це одночасно і інвестиція в свою промисловість. Це створення робочих місць. Запуск корабельних заводів і десятків суміжників по всій Україні», — уточнив він.

Як повідомлялося раніше, в Міноборони України поділилися подробицями успішного проходження українських військових кораблів під Кримським мостом. Кораблі Військово-морських сил України успішно пройшли через Керченську протоку під Кримським мостом і попрямували до Бердянська, де буде формуватися військово-морська база. Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак.

За його словами, через Керченську протоку пройшли пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» і морський буксир A830 «Корець». Під час проходження протоки ніяких ексцесів і провокацій з російської сторони не було.