Українська армія незабаром отримає на оснащення ще один тип необхідної новітньої техніки – броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) "Лев". Вона вже успішно пройшла випробування на підприємстві "Львівський бронетанковий завод" (дочірнє – "Укрборонопрому").


БРЕМ "Лев": технічні характеристики та основні переваги

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"


Фахівці запевняють: розробка вже готова не тільки до експлуатації, а й до серійного виробництва, втім точних термінів поки що не визначили. За основу БРЕМ взяли відомий танк Т-72.

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


"Лев" призначений у першу чергу для евакуації, буксирування (якщо гусенична техніка несправна, пошкоджена в бою, або потребує невідкладного ремонту в польових умовах, звісно – середньої складності).

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"

Продумали до найменших дрібниць і оснащення: робоча довжина тросу – до 200 метрів, відповідно тяглові зусилля - 22 000 – 25 000 кгс, а якщо застосувати додаткові поліспасти - до 75 000 кгс.


Від генератора подається живлення на електрозварювальне обладнання, у такий спосіб можна проводити звалювальні роботи навіть на відкритій місцевості.

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"

Вантажопідйомність крану-стріли максимально може сягати 12 тонн, що дозволяє проводити монтаж та демонтаж вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо.

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"

Конструктори оснастили також запасними частинами, необхідними для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 тонни. Машину додатковою вантажною платформою, аби можна було транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 тонни.

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"


На БРЕМ "Лев" передбачена можливість встановлення двигуна потужністю 780 (840) к/с, які дозволяють 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 км/год. БРЕМ здатна працювати у діапазоні температури повітря від –40 до +40, та має запас ходу не менше 460 кілометрів по ґрунтовій дорозі.

БРЕМ "Лев"
БРЕМ "Лев"


Екіпаж машини3 людини, на озброєнні БРЕМ – кулемет НСВТ (КТ-12,7) Зазначимо, що БРЕМ "Лев" була створена конструкторами "Львівського бронетанкового заводу" спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, що сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій.


Дивіться: 170 одиниць озброєння від "Укроборонпрому"


Нагадаємо, на Закарпатті зафіксували рух військової колони.
Як повідомляв Знай.ua, український флот запровадив додаткові заходи безпеки в акваторії Азовського моря у зв'язку з непередбачуваним втручанням російських кораблів.
Також Знай.ua писав, українські розробники створили бойовий модуль нового зразка для потреб ЗСУ.