Збройні Сили України розпочали найбільші стратегічні командно-штабні навчання "Козацька воля 2018". Про це повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.


Козацька воля 2018: подробиці військових навчань

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ


Тренування триватимуть в період з 25 по 29 вересня, під керівництвом начальника Генерального штабу.

Головна мета: наростити потужність органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та ведення контрнаступальної операції.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ

"Навчання дозволять дослідити спроможності органів військового управління Збройних Сил України, оцінити рівень забезпечення військ у ході оборонних, стабілізаційних операцій, відпрацьовувати питання організації та функціонування територіальної оборони держави. До навчань залучатимуться структурні підрозділи Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління та управління інших військових формувань і правоохоронних органів", - зазначили у Генштабі.


Військове командування сподівається, що в умовах глобальної військової загрози вийде продумати у такий спосіб довгостроковий стратегічний план, за яким буде діяти наша армія надалі.

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ

При цьому населення одразу попередили: робити фото не можна, і взагалі на період навчань краще не просуватися по ближнім територіям:

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ

"Генеральний штаб Збройних Сил України нагадує про відповідальність за ведення фото та відео зйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроб проникнення на їхню територію. Також інформуємо, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності", - підкреслили у ЗСУ.

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ


Дивіться: На Яворівському полігоні проходять військові навчання "Україна - НАТО"


Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що міжнародні навчання у Німеччині розпочалися для українських десантників надзвичайно вдало.
Як повідомляв Знай.ua, на Закарпаття рухається потужна військова колона.
Також Знай.ua писав, Путін стягує техніку до українського кордону.