Українська православна церква Московського патріархату назвала призначення Вселенського патріарха екзархів до Києва "грубим втручанням" у внутрішні справи церкви і вимагає, аби вони покинули Україну.

Таке рішення було ухвалено на засіданні священного синоду УПЦ МП 25 вересня, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Призначення екзархів синод УПЦ МП назвав грубим втручанням у свої внутрішні справи та порушенням їхньої канонічної території.

"Екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви", — йдеться у рішенні синоду.

В ухвалі також зазначається, що УПЦ МП вважає діяльність екзархів антиканонічною та такою, що "порушує міжконфесійний мир".

Також єпископат вирішив призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського патріархату.

Нагадаємо, в межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив двох екзархів в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", процес автокефалії вийшов на фінішну пряму.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що російський публіцист Олександр Невзоров заявив, що РПЦ відповідно до церковних канонів є незаконною організацією.