Вселенський Патріарх Варфоломій заявив про те, що Україна отримає автокефалію найближчим часом, осеільки "це її право".

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Заява Патріарха викликала гнів у російських користувачів. Вони взялися активно коментувати висловлювання Варфоломія у мережі.

Так російський публіцист Армен Гаспарян Twitter пригрозив українцям релігійною війною.

"В Україні в результаті його непробудної дурі почнеться релігійна війна. Константинопольський патріарх більше не об'єднує всіх православних. З відходом РПЦ МП - втрата 60 відсотків", - стверджує публіцист.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Коментар Гаспаряна одразу ж підхопили прихильники "русского мира".

"Розкольникам хоче дати? Митрополит Онуфрій не прийняв його екзархів навіть на поріг. Хто він після цього у православному світі, якщо не Юда?" - коментують користувачі.

Нагадаємо, у неділю, 23 вересня, вселенський патріарх Варфоломій під час Божественної літургії у Церкві св. Фоки в Стамбулі розповів, що відправив повідомлення всім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, оскільки це її право.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко.

"У присутності представника Чеської православної церкви вселенський патріарх сказав, що церква Чехії та Словаччини – новітня з автокефальних церков, яку Вселенський патріархат проголосив автокефальною у 1998 році. Зараз настала черга України, яка отримає статус автокефалії, який, я сподіваюся, надовго, незважаючи на існуючі реакції, і це буде тому, що це її право", - сказав Варфоломій.

Патріарх Варфоломій
Патріарх Варфоломій


Як писав раніше Знай.ua, колишній посол США в Україні Джон Гербст висловив свій сумнів щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана".

Дипломат і ведучий "зіткнулися" в ефірі пропагандистського російського телеканалу "Росія 1".

Гербст і Кот обговорювали надання Україні Томосу, проти якого Росія активно протестує вже який місяць.


Також Знай.ua писав про те, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Українською церквою Московський патріархат стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.