Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві в рамках підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні. Про це повідомив у Facebook прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря. Він посилався на офіційне повідомлення секретаря Святого і Священного Синоду.

У Києві в якості екзархів Вселенського патріархату призначені Його Преосвященство Архієпископ Данило Памфилийский зі Сполучених Штатів Америки та Його Преосвященство єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади, які служать українським православним віруючим у своїх країнах у Вселенському патріархаті.

Напевно, у Москві вже остаточно зрозуміли, що вплинути на рішення Константинополя – надати Томос про автокефалію УПЦ – неможливо, та й немає на це часу, процедура вже запущена.

Тим не менш, Кремль був би не Кремль, якби просто так відпустив ситуацію, змирившись з цим.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Наближений до Кремля телеграм канал "Незигарь" повідомляє про те, яку відповідь готує Московський Патріархат в якості відповіді на надання томосу української православної церкви.

По-перше, в джерелі вказали, що РПЦ заявить про свою незгоду з рішенням Константинополя і відішле ноту протесту не тільки Вселенського Патріархату, але і всім церквам, які підтримають це рішення.

Раніше повідомлялося, що Єдина помісна церква в Україні буде створена до кінця 2018 року, а ті церкви, не приєднаються до неї, повинні будуть називатися "Російська православна церква в Україні".

Про це розповів Предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет, передає "Інтерфакс".

За його словами, після отримання Томосу на Соборі оберуть предстоятеля єдиної автокефальної православної церкви.

Нагадаємо, чорт поплутав: РПЦ відмовиться від Вселенського Патріархату і православних у всьому світі.

Як повідомляв "Знай. ua", томос для України: що буде з церквами, які вирішать залишитися під Москвою. Філарет розповів, що буде з УПЦ МП.

"Знай. ua" писав, що Україна вислизає з пазурів московських попів, у Кирила - паніка: втратять мільярди.