У вівторок, 25 вересня, в мережі з'явилися не раніше опубліковані фотографії українських «кіборгів» в Донецькому аеропорті на окупованому російськими бойовиками Донбасі.

Так, відомий журналіст, фотограф, а також автор книг «Аеропорт» і «Рейс» Сергій Лойко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив раніше невідому серію знімків, зняту в ДАП.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Варто відзначити, що на опублікованих знімках, зображені українські «кіборги» в побуті і фрагменти бойових дій під час оборони ДАПу.

У свою чергу Лойко лаконічно підписав кадри: «Всім привіт від Бетмена. Неопублікований аеропорт», «Війна», «Ротація під обстрілом. Аеропорт».

Більше фотографій можна побачити на сторінці Сергія Лойко в Facebook.

НЕОПУБЛИКОВАННЫЙ АЭРОПОРТ

Posted by Sergei Loiko on Monday, 24 September 2018

Донецький аеропорт з квітня 2014 року по січень 2015-го перетворився на справжню м'ясорубку. Українські герої 242 дні поспіль тримали оборону, як могли – за це їх і прозвали «кіборгами», тому що такі зусилля навряд чи здатні докласти звичайні люди. За цей час ДАП нагадує руїну, але військові обіцяють, що ще повернуться сюди.

Раніше повідомлялося, що зараз в Україні згадують бійців, загиблих у боях за Луганський аеропорт. У мережі поділилися історією одного з таких військовослужбовців і розповіли про обурливий випадок осквернення його пам'яті.

В історії розповідається про 20-річного Сергія Муравського, солдата 8-го окремого полку спецпризначення, який був одним із українців, які загинули у нерівному бою під Луганським аеропортом у 2014 році. Крім того, Сергій був єдиним сином у матері Алли Муравскої. Після його трагічної загибелі жінка стала волонтером і тепер допомагає іншим бійцям, які пішли на фронт.

Нагадаємо, що у мережі з'явилися нові знімки зруйнованого Донецького аеропорту.

Як повідомляв портал Знай.uа, руїни Донецького аеропорту показали з висоти пташиного польоту.

Також портал Знай.uа писав, що український «кіборг» помер від контузії.