Кабінет Міністрів затвердив триетапне проведення монетизації субсидій і вже встиг створити спеціальну міжвідомчу группу, яка підготує свої пропозиції.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, наразі вже відомо, що відповідно до експертних висновків монетизацію субсидій планують розпочати вже з 1 січня 2019 року. На першому етапі монетизація торкнеться близько 150 тисяч домогосподарств, які отримують допомогу від держави.

Вже з 1 травня 2019 року розпочнеться другий етап, який стосуватиметься домогосподарств із субсидіями, призначеними на неопалювальний період 2019 року.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У свою чергу третій етап заплановано почати із жовтня, коли відбудеться повний перехід на монетизацію.

Разом з тим варто відзначити, що мешканцям України, чий дохід нижче від офіційної мінімальної зарплати, не можуть відмовити у наданні субсидій.

"Відмова в субсидії тим громадянам, чиї доходи менші від мінімальної зарплати, є неправомірним. Вони можуть звернутися в Комісію з питань призначення житлових субсидій", – заявив міністр Рева.

Він додав також, що дуже важливо, чи платить українець єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

"Якщо ЄСВ сплачується у повному обсязі, Комісія вважатиме в дохід три або навіть один прожитковий мінімум, залежно від соціального становища людини, і розрахує розмір субсидії. Якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, громадяни можуть оформити субсидію на загальних умовах, без розгляду справи Комісією. Субсидію в таких випадках розраховують на основі реально отриманих доходів, тобто з урахуванням мінімальної заробітної плати", – зазначив Рева.

Монетизація субсидій на опалення відбуватиметься у два етапи - економічні новини

Нагадаємо, в Україні з'явився ідіотський податок.

Як повідомляв "Знай.ua", міністр-дієтолог випадково проговорився про те, як отримати субсидію і платити менше.

Також "Знай.ua" писав, що українцям назвали найбільші ризики у бюджеті-2019.