Українські винахідники Олексій Жоголєв та Володимир Павлов спроектували та зібрали розумні лічильники smart-MAC. Дані апарати допоможуть українцям знизити витрати електроенергії від 5% до 30%.

Варто зазначити, що даний проект є першим у своєму роді. В світі ось уже кілька років розвивається український стартап Ecois.me, який також допомагає економити електрику. Про це пише портал "Факты".

"Всі звикли до того, що споживачі отримують квитанцію за використану електроенергію за місяць, — каже Володимир. — Скільки електрики пішло на роботу кожного з приладів в той чи інший день, годину, хвилину, залишається невідомим. Ми виходили з того, що якщо це знати, то можна побачити, як і на чому можна заощадити. Тому створили лічильник, який фіксує з деталізацією до хвилин споживання електроенергії. Ця інформація направляється до хмарного (віртуальне) сховища", - заявили творці гаджету.

електроенергія
електроенергія

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Батьки нового апарату підкреслили важливість розвитку нових технологій і розповіли, як їх дітище працює.

"Інформація виводиться на екран комп'ютера, ноутбука або смартфона, — додає Олексій. Зараз я вам це продемонструю (дістає мобільний телефон, виводить на його екран графік). На ньому відображено споживання енергії в моїй квартирі протягом сьогоднішнього дня: видно, коли включалися холодильник, бойлер для нагріву води. Важливий момент — щоб інформація з лічильника надходила до хмарного сховища, він повинен бути в зоні дії Wi-Fi", - пояснив Олексій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кожного деня практично всі послуги дорожчають. Це стосується не тільки комунальних платіжок, нові цінники вішають на все: продукти харчування, ліки та одяг. Однак українців розлютили новиною про те, що тепер доведеться платити за опалення цілий рік.

Варто нагадати, що для того, щоб отримати субсидію, українцям більше не доведеться виписувати з свого житла людей, що проживають не за місцем реєстрації. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час години запитань до уряду.

Нагадаємо, експерти пояснили, чому МВФ точно осипле українську владу мільярдами, а українців боргами.

Як повідомляв Знай.uа українці отримають субсидії за новими правилами.

Знай.uа писав, уряд Гройсмана приніс погані новини на опалювальний сезон.