Якщо у вас є автомобыль, то вам варто знати дещо. З 27 вересня водіїв жорсткіше каратимуть за неправильне паркування. Машину можуть евакуювати на штрафмайданчик, причому не лише в тому випадку, якщо авто заважає руху або залишено на місці для інвалідів, а навіть якщо ви просто не оплатили послугу.

Так парламентарі внесли зміни до закону про паркування.

Нова правила гри вступають в силу. Тому будьте уважні, адже автівку будете шукати на штрафмайданчику, а щоб повернути залізного коня, доведеться викласти чималу копійку.

Закон повинен змінити той безлад, який ми зараз спостерігаємо на вулицях міста, де авто кидають на тротуарах, займають частину проїжджої частини, заважають руху громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Важливо: копам більше не потрібно чекати вас, щоб виписати штраф, так як вводиться в дію фото та відео фіксація порушення, і квитанції будуть відправлятися вам рекомендованими листами.

СУМИ ШТРАФІВ

Найбільше водії-порушники заплатять за місця для людей з інвалідністю, якщо такими не є. Штрафи за таке порушення стартують від 1020 грн до 1700 грн.

Якщо ж авто припарковане неправильно, але не заважає руху громадскього транспорту чи пішоходів - то сума штрафу найменша -255 грн, якщо внесете гроші протягом 10 днів - отримаєте знижку 50%.

А якщо авто заважає чи загрожує здоровю та життю людей - заплатите від півтисячі гривень. Якщо штраф не сплачується, він з кожним місяцем збільшуватиметься.

Однак виникає питання до влади? Де паркувати автомобілі. Якщо, наприклад, у Києві на одне паркомісце претендує понад дві сотні автомобілв.

Дивіться: Як працюватиме новий закон

Нагадаємо, пішоходи зможуть "штрафувати" водіїв.

Як повідомляв портал Знай.ua, космічні штрафи змусять водіїв робити те, що вони не люблять.

Також Знай.ua писав про те, що топ хитрих схем ввезення євроблях в Україну, які зрозуміє навіть дитина.