Експерти повідомили, що вже цієї осені по всій Україні варто очікувати значне подорожчання квартир. Так трикімнатні квартири подорожчають на 4-6%, Однокімнатні на 11-13%, а ось двокімнатні квартири на цілих 14-16%. Про це повідомляють аналітики платформи OLX, передає Хвиля.

Незмінно, у Києві найдорожча нерухомість продається в Печерському районі. Навіть за дуже скромну однокімнатну квартиру в центрі міста потрібно було в середньому заплатити близько $72 тис., а за простору трикімнатну віддати майже $175 тис.

А ось Дарницький район заслужив звання "найдорожчого спального району Києва". Так на лівому березі річна вартість однокімнатної квартири склала $37,5 тис. Таке холостяцьке житло виявилося дорожче, ніж аналогічні пропозиції в центрі.

Як відзначають фахівці, найвигідніші ціни на нерухомість були у Святошинському районі. Трикімнатна квартира на західній околиці міста коштувала майже $49 тис., а двійка – $32,6 тис.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вартість двокімнатних квартир склала до $37 тис. в Деснянському і Святошинському районах, а за $40-56 тис. можна було подивитися варіанти на лівому березі у Дніпровському та Дарницькому районах, а також на правому в Подільському, Голосіївському, Оболонському та Солом'янському.

Ціни на трикімнатну квартиру варіювалися від $48 тис. до $75 тис. у спальних районах і на Подолі, а цінники елітних трійок на Печерську та в Шевченківському районі в середньому коштували $110-175 тис.

Варто відзначити, оренда квартири в Києві також зросте. Причина цього девальвація гривні і зростання комунальних тарифів. Але експерти впевнені, суттєвого подорожчання не варто очікувати.

Фахівці оцінюють ймовірний осіннє зростання цін на оренду житла в межах 5-10%.

Нагадаємо, електронна система міського земельного кадастру Києва незабаром стане доступною для кожного мешканця столиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа" щоб купити квартиру в Києві, налаштовуємося на те, що мінімальна ціна одного метра квадратного в новобудові становить 15,5 тисяч гривень (приблизно 580 доларів).

Також "Знай.uа" писав, 26 вересня, у Києві затримали квартирних аферистів, які за підробленими документами і печатками відбирали у місцевих мешканців квартири на перепродаж.