Київрада знову заборонила продаж алкогольних напоїв. У 2016 вже проводилася така ініціатива, але із-за серйозного алкогольного лобі ініціативу затягали по судах, через що підприємці просто відмовилися виконувати прийняте рішення.

Чи буде ефективна нова заборона? Що зробили депутати для можливості здійснити цей указ, який контролюючий орган буде стежити за дотриманням прийнятої ініціативи? Всі ці питання були врегульовані і київрада постановила: заборонити продаж спиртного в магазинах і МАФах у нічний час - з 23.00 ночі до 10.00 ранку.

Рішення було прийнято, як невідкладне і практично не обговорювалося. Його підтримали 77 із 85 депутатів.

При цьому ресторани, кафе, бари, заклади громадського харчування не потрапляють під заборону. Алкоголь можна буде придбати в названих закладах та вжити у відведених для цього місцях.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Згідно з ухваленим рішенням, Департамент промисловості та підприємництва повинен довести вимоги цього рішення до відома всіх суб'єктів підприємництва, а також контролювати його виконання. Також Київрада рекомендувала Нацполиции контролювати його виконання. Порушникам загрожує позбавлення ліцензії на право продажу алкогольних напоїв, підкреслює агентство.

При обговоренні частина депутатського корпусу пропонувала дозволити продаж алкоголю з 8.00 ранку, а не з 10.00, пояснюючи це тим, що багато людей вранці по дорозі на роботу здійснюють закупівлі продуктів харчування і одночасно запаси алкогольних напоїв. Так само люди звикли скупатися у вихідні по дорозі на дачу або в місця відпочинку. При цьому вони не є порушниками порядку в місті, але їх обмежують. Але більшість підтримала позицію доопрацювати окремо таку правку і внести її рішення пізніше, на іншому засіданні Київради.

Київрада сподівається таким рішенням поліпшити загальну соціальну обстановку в країні, зменшити кількість алкоголезалежних, навести порядок на вулицях. Головне, щоб громадяни при цьому не відчували себе ущемленими в правах, так як алкоголь в певних дозах навіть корисний для здоров'я, як говорив відомий комедійний персонаж.

"Знай.ua" писав раніше: без жалю і совісті: депутати Київради знущалися над людьми і розбазарювали землю.

"Знай.ua" стало відомо наступне: а ви і далі мийтеся в тазиках! Депутати Київради ліниво вийшли на роботу, проблеми міста почекають.