Російська правозахисниця Зоя Свєтова нещодавно отримала листа від українського полоненого Кремля, режисера Олега Сенцова.
Про це вона розповіла особисто на своїй сторінці у Facebook, зазначивши: він просив передати слова подяки кожному, хто його підтримує:

"Спасибі тим людям, які все ще, незважаючи на цей тривалий нескінченний марафон продовжують підтримувати мене, а головне і всіх інших українців. Вони не здаються і я разом з ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що", – цитує Свєтова слова Сенцова.

Олег Сенцов
Олег Сенцов


За словами правозахисниці, Олег не очікував, що його голодування затягнеться так надовго, але так, як вимог ніхто не чує, зупинятися не збирається.

"Ніщо не буває вічним, навіть погане … Не очікував, що мене настільки вистачить і не знаю, наскільки вистачить ще. Але не здаюся! Чого і вам всім бажаю. Привіт всім хорошим людям!", – передає його слова Свєтова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Справа Сенцова: адвокати і рідні побоюються за його життя

Акція на підтримку Сенцова
Акція на підтримку Сенцова


Звільнення незаконно утримуваного режисера вимагають не тільки на батьківщині: цим питанням зараз активно займаються й лідери інших держав, зокрема, президент Франції Еммануель Макрон, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, канцлер Німеччини Ангела Меркель, допомогу на дипломатичному рівні надає й Канада.

Акція на підтримку Сенцова
Акція на підтримку Сенцова


Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе - один з тих, хто регулярно бачиться з ним. Саме він повідомив про те, що режисер почав голодування, а потім його стан різко погіршився. Юрист має змогу приїздити до колонії тільки раз на два тижні, востаннє зустрічався із підзахисним на початку вересня цього року.

"Олег не особливо показує свій стан. Він намагається триматися, на наших зустрічах ми обговорюємо конкретні справи і конкретну роботу. У липні у нього почалася третя криза голодування. Перша криза - людина звикає до голодування. Друга криза - починаються зміни. Третя криза - він живе з цими змінами. Четверта - це вже відмова органів. Зараз він погано себе почуває, в основному лежить, рідко ходить. Медичними показаннями встановлено, що у нього практично не відтворюються кров'яні тільця, знижений гемоглобін, розвинулася анемія, німіють руки і ноги", - пояснював адвокат.


Дивіться: Олег Сенцов написав заповіт у російській колонії


Нагадаємо, двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан розповіла про його перебування у колонії.
Як повідомляв Знай.ua, кандидатуру в'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова висунули на премію імені Андрія Сахарова 2018 року.
Також Знай.ua писав, Сенцов звернувся до українців.