20 років за "підготовку терористичного акту", голодування з 14 травня і вимога звільнити всіх незаконно полонених в Росії українців. Всіх, окрім себе самого. Як живеться у колонії режисеру Олегу Сенцову та що чекає на нього у майбутньому?
Своїми думками та переживаннями з цього приводу поділилася нещодавно в коментарі місцевим ЗМІ його двоюрідна сестра, Наталія Каплан.


Боротися до останнього: Сенцов готовий до всього, навіть до найгіршого

Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля
Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля


Востаннє Наталія бачила Олега ще 5 липня, до цього вони спілкувалися тільки у листуванні і за допомогою адвоката. Від побачень із рідними режисер свідомо відмовився. Пояснив це просто: дуже любить свою родину, не хоче, аби діти нервували – легше від того не стане нікому.

Наталія Каплан
Наталія Каплан

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Він вважає за краще жити в емоційно закритому режимі. Від побачень зі мною він теж відмовлявся, але тоді вирішив зробити виняток. Я була здивована, що він захотів мене бачити", - зазначила Каплан.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Про те, що збирається голодувати, Сенцов її не попередив. В якийсь момент йому почали надсилати передачі. Щось заперечити, переконати його було нереально: Олег вперто наполягав на своєму. І на те у нього, виявляється, досить вагомі причини:

Українські політв'язні Кремля
Українські політв'язні Кремля

[quote author=""]"Упертий відчай: п'ятий рік таборів, нічого не відбувається, стає тільки гірше і гірше. Олег абсолютно щиро переживає за інших українців

Акція на підтримку Сенцова
Акція на підтримку Сенцова

Наталія часто пише йому про дітей, про загальну ситуацію в Україні. При цьому ніхто досі не розуміє: чого насправді хоче Путін – якщо люди йому не цікаві, і домовлятися він також не має наміру. Остання надія лишалася на переговорний процес між європейськими політиками:

Акція на підтримку Сенцова
Акція на підтримку Сенцова

"Це був прекрасний шанс для Путіна показати себе, але він не пішов цим шляхом і зробив вигляд, що для розгляду процедури про помилування потрібно прохання від самого ув'язненого".

Олег Сенцов: украинский режиссер, пленник Кремля
Олег Сенцов: украинский режиссер, пленник Кремля


Родина Сенцова досі намагається не втрачати сили духу, але вони добре знають: йому там погано, і важко миритися з цим. Після арешту на батьківщині активісти розгорнули активну діяльність: готують вистави за мотивами його творів, знімають документальні фільми. Можливо, саме завдяки цьому, припускає Каплан, досі зберігається такий інтерес до майбутнього режисера:

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Я не сподіваюся вже ні на що, я просто роблю що можу. На даний момент я себе відчуваю в страшному глухому куті. Раніше у мене завжди був план: влаштувати акцію, подати апеляцію, надрукувати його розповіді, зустрітися з політиками, виступити десь. А зараз я взагалі не розумію, що робити далі", - підсумувала вона.


Дивіться: Олег Сенцов - символ незламності і боротьби з несправедливістю


Нагадаємо, Балух написав заповіт слідом за Сенцовим.
Як повідомляв Знай.ua, Сенцов звернувся до правозахисників.
Також Знай.ua писав, у Кремлі розповіли, коли віддадуть українських політв'язнів.