Український активіст Володимир Балух, який на даний момент незаконно утримується в окупованому Криму, на випадок відходу з життя складе заповіт.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українського омбудсмена Людмили Денисової.

"Зараз Володимир Балух турбується: попросив привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і в колонію він вже не доїде", — написала омбудсмен.

Володимир Балух
Володимир Балух

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також стало відомо, що однією з причин жорстокого побиття українського в'язня стало те, що Балух розповідав адвокату про стан свого здоров'я, про відношення до нього в слідчому ізоляторі і про відсутність будь-яких надій на поліпшення свого становища.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кремлівські рупори повністю заперечують факт побиття українського політв'язня Володимира Балуха в окупованому Криму. Про це йдеться в повідомленні кримського управління ФСВП РФ.

"У ряді ЗМІ поширюється інформація про те, що в СІЗО-1 нібито зазнає побиття В. Балух. Дана інформація не відповідає дійсності", - стверджує російська сторона.

Варто нагадати, що міністерство закордонних справ України заявило, що передасть всі докази побиття українського політв'язня в окупованому Криму Володимира Балуха в суди. Про це повідомила прес-секретар відомства Мар'яна Беца у своєму Тwitter.

"Побиття окупантами Володимира Балуха, який 181 день голодує – за межами добра і зла. Докази злочинів передамо до судів", – наголосила вона.

Нагадаємо, викинули на світло і поставили на коліна: з'явилися страшні подробиці побиття Балуха в Криму.

Як повідомляв Знай.uа українця побили до напівсмерті в путінському концтаборі.

Знай.uа писав, лист не допоміг Сущенку, російські судді оголосили вирок.