Український режисер Олег Сенцов, якого незаконно засудили в Росії до 20 років ув'язнення, звернувся до російських правозахисників Миколи та Тетяни Щур.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Тетяни в Facebook.

"17 вересня Олег Сенцов написав листа. Сьогодні ми його отримали. Лист з 2-х частин. Одна — для колег з конкретними вказівками про постановку фільму по своїй п'єсі "Номери". Інша... про здоров'я не пише взагалі. А про що пише? В основному про те, що йому дуже не вистачає конкретної інформації. "Не ахів і зітхань, сліз і соплів", які він отримує в 90 відсотках листів, а саме інформації про конкретні події, які відбуваються в світі навколо українських ув'язнених в російських в'язницях, навколо цілей його голодування", —написала правозахисниця.

Олег Сенцов

Вона додала, що Сенцов перебуває в інформаційному вакуумі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Телевізор, і той зламався. Так що він не може навіть спостерігати як Росія мирить Сирію", — зазначила Тетяна Щур.

Крім того, у Сенцова закінчилася передплата на "Нову газету". Він зазначив, що підписку може зробити тільки він особисто.

"Можна лише особисто мені, і то в листопаді на перше півріччя 19-го року. Але так далеко я не заглядаю", — написав Сенцов в листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія домагається звільнення росіян, засуджених в Україні. Про це повідомив прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова. Зокрема, представник російського зовнішньополітичного відомства наголосила, що дипломати постійно намагаються підтримувати контакти з адвокатами і родичами засуджених росіян.

Крім того Захарова розповіла, що російський омбудсмен також намагається через зв'язки з українським колегою Людмилою Денисовою посприяти звільненню росіян.

Варто нагадати, що Верховна Рада висунула незаконно ув'язненого в Росії українського режисера, політв'язня Олега Сенцова на Нобелівську премію миру. За відповідний проект постанови на засіданні 17 липня проголосували 245 депутатів.

Нагадаємо, Балух пише заповіт слідом за Сенцовим.

Як повідомляв Знай.uа поки Сенцов вмирає, у Москалькової "все добре".

Знай.uа писав, Україна обірвала останні зв'язки з Путіним.