Росія домагається звільнення росіян, засуджених в Україні.

Про це повідомив прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.

Зокрема, представниця російського зовнішньополітичного відомства зазначила, що дипломати постійно намагаються підтримувати контакти з адвокатами та родичами засуджених росіян.

Крім того Захарова розповіла, що російський омбудсмен також намагається через зв'язки з українською колегою Людмилою Денисовою посприяти звільненню росіян.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Також, скандальна Захарова назвала точну кількість росіян, які вже звернулись до Путіна з прохання про обмін на українців, які незаконно утримуються у російських в'язницях.

"Днями ці звернення були направлені до адміністрації президента РФ, а також уповноваженому з прав людини в РФ, якій, за домовленістю президентів Росії та України, доручено спільно з її українською колегою займатися питаннями громадян РФ, затриманих в Україні, і громадян України, затриманих в РФ", – сказала Захарова

Прес-секретар російського МЗС додала, що в Україні засуджено "набагато більше людей, ніж підписали звернення". Доказу своїм словам вона наводити не стала.

Разом з тим варто відзначити, що минулого тижня, український політв'язень Олександр Кольченко, якого Росія незаконно утримує в колонії Челябінська, провів 3 дні в штрафному ізоляторі за "недотримання форми одягу".

Мати унезаконно засудженого у Росії українця розповіла, що перед тим, як потрапити в ізолятор, Кольченко написав заяву про зустріч з українським консулом і уповноваженим з прав людини.

"Формально - за недотримання форми одягу, але незадовго до цього він написав заяву, в якій просив зустрічі з українським консулом і уповноваженим з прав людини. Зараз його вже випустили", - Лариса Кольченко.

Крім того варто додати, що український активіст Володимир Балух, який на даний момент незаконно утримується в окупованому Криму, на випадок відходу з життя складе заповіт.

"Зараз Володимир Балух турбується: попросив привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і в колонію він вже не доїде", - написала Денисова.

Балух повідомив про рішення терміново написати заповіт

Нагадаємо, поки Cенцов помирає, у Москалькової "все добре".

Як повідомляв "Знай.ua", Україна обірвала останні зв'язки з Путіним.

Також "Знай.ua" писав, що в мережі показали дикі мутації Путіна, росіяни здивовані.