Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.

"Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року. Міністерство закордонних справ України має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня", - йдеться у повідомленні на офіційному ресурсі АП.


Також МЗС України найближчим часом зобов'язала проінформувати про це російську сторону, Організацію Об’єднаних Націй, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі.

"було погоджено позицію держави щодо не продовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", - зазначили представники адміністрації.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще


До 30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а Главою держави буде внесений до Парламенту відповідний законопроект у відповідності до статті 24 Закону України "Про міжнародні договори України".

Дивіться: Договір про дружбу з Росією

Нагадаємо, український культурний фонд наполовину профінансує театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова.
Як повідомляв Знай.ua, Кремль зробив гучну заяву про катастрофу МН-17.
Також Знай.ua писав, у Росії,Ендрю Мюррею, який відомий світові своїми комуністичними поглядами і який активно підтримує позицію Кремля щодо України, заборонили в'їзд на територію України.