Днями стало відомо про те, що Український культурний фонд наполовину профінансує театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова.

Про це стало відомо з повідомлення виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів для Громадського радіо.

Олег Сенцов

За словами директорки, фонд зможе виділити на проект Сенцова близько 1,9 мільйона гривень.

Також Федів додала, що п'єса "Номери" - один з 15 міжнародних проектів-переможців, які подали заявки на фінансування.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олег Сенцов

За її словами:

"Зараз вже відбувається підписання договорів з тими заявниками, які пройшли переговорну процедуру на початку вересня. І вже сьогодні підписуються договори. Серед них була і п'єса Олега Сенцова" Номери""

Олег Сенцов

Також Юлія розповіла про структуру фонду та його процедури розподілу грошових коштів. Так, за її словами, фонд фінансує міжнародні проекти наполовину, національні - на 80%, а індивідуальні - стовідсотково.

Олег Сенцов

"Міжнародні проекти фінансуються на 50% за рахунок Українського культурного фонду, інша частина - співфінансування з боку виконавця, його партнерів і міжнародних або українських спонсорів"

- додала Федів.

У свою чергу Ганна Паленчук розповіла Громадському радіо про те, що на даний момент проект Сенцова має відповідне співфінансування.

За словами Паленчук:

"У нас є міжнародні партнери, які готові надати нам цю фінансову допомогу. Але хто саме, ми скажемо трохи пізніше"

Також Анна зазначила, що гроші надаються після того, як всі сторони підтверджують фінансування.

Наостанок Анна додала:

"Але ми вже почали, ми багато працюємо над цією п'єсою. Уже зробили кастинг два тижні тому. Це дуже важливий проект для Олега. З початку, коли він мене про це (продюсуванні постановки, - ред.) попросив, я навіть не знала, де шукати фінансування, але все складається дуже добре. І ми готуємо п'єсу "

Продюсерка також пояснила, що проект за п'єсою Сенцова подавався як міжнародний, тому що так у постановки буде більше шансів на гастролі за кордоном. За її словами, постановка "Номерів" планується на кінець листопада.

Олег Сенцов і Кольченко

Варто також трохи згадати про сам фонд. Український культурний фонд - державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури і мистецтва в Україні. Діяльність фонду координується Міністерством культури України.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію з політичним в'язнем Росії Олегом Сенцовим.

Як повідомляв Znaj.ua, у суботу, 15 вересня, в Москві на Манежній площі поліція затримала активістів Тетяну Шапіро і Гаяне Петросян, які проводили поодинокі пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Також Znaj.ua писав про те, що продюсер Pussy Riot і видавець опозиційної в Росії "Медіазони" Петро Верзілов як і раніше, знаходиться у важкому стані в НДІ імені Скліфосовського в Москві, куди був раніше переведений з іншої лікарні. Про це розповів представник медустанови, передає РИА Новости.