Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова "задовільний".


Омбудсмен додала, що на даний час перебуває на постійному зв'язку з уповноваженим з прав людини в окрузі і з керівництвом регіону.

"Вони підтверджують інформацію (про задовільний стан здоров'я Сенцова, - ред.)", - сказала Москалькова.

Тетяна Москалькова, омбудсмен РФ
Тетяна Москалькова, омбудсмен РФ


Крім того, російський омбудсмен обіцяє довідку про стан здоров'я Сенцова. Український омбудсмен вже консультувалася з турецькими лікарями, які мають досвід виведення людей з голодування. Турецький лікар пояснила, що опис поточного стану Сенцова свідчить: перестають повноцінно функціонувати внутрішні органи.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще


Справа Сенцова

Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля
Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля


Сенцову загрожує довічне ув'язнення, і сам він впевнений, що суд "дасть" йому 20 років - саме стільки, за його словами, "пообіцяли" йому співробітники російських спецслужб, коли арештовували 10 травня 2014.

Олег Сенцов: украинский режиссер, пленник Кремля
Олег Сенцов: украинский режиссер, пленник Кремля


Режисер відкидає висунуті звинувачення і вважає, що його судять за участь у Майдані та активну позицію з відстоювання української державності в Криму. На півострові у нього залишилися дружина і двоє дітей-підлітків, у одного з яких аутизм.

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Йому висунуті звинувачення за чотирма статтями Кримінального кодексу РФ: "створення терористичної спільноти", "вчинення терористичних актів", "готування до вчинення терористичних актів", а також "незаконний обіг зброї і вибухових речовин".

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Олег Сенцов був затриманий 10 травня в своєму будинку, причому близькі вважали це викраденням, адже майже добу нічого не знали - ні хто його забрав, ні де перебував режисер. За словами Сенцова, добу його майже без перерви били, змушуючи дати свідчення.

Акція на підтримку Олега Сенцова
Акція на підтримку Олега Сенцова


Сліди побоїв зафіксовані співробітниками СІЗО в Сімферополі, але Слідчий комітет Росії згодом відмовився порушувати кримінальну справу про тортури, пославшись на несподівано виявлену російськими слідчими схильність режисера до "садо-мазо", яка, за їх версією, і пояснювала травми на його тілі.


Дивіться: Невідома історія Сенцова


Нагадаємо, у мережі показали дивні мутації Путіна.
Як повідомляв Знай.ua, український культурний фонд наполовину профінансує театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова.
Також Знай.ua писав, у Москві заарештували прихильників Сенцова.