У суботу, 15 вересня, в Москві на Манежній площі поліція затримала активістів Тетяну Шапіро і Гаяне Петросян, які проводили поодинокі пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

пікет за Сенцова


Російські ЗМІ повідомляють, що пікети, які проводилися на підтримку політв'язня, проводилися почергово, а правила не були порушені.


За словами активіста Костянтина Котова, поліція аргументувала затримання тим, що жінки пікетували поруч із резиденцією президента.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Чоловік уточнив, що акція відбувалася територіально поряд з нульовим кілометром і Державним історичним музеєм, що знаходиться недалеко від Думи.


Затриманих доправили поліцейський відділок "Китай-місто". Які заходи будуть вжиті стосовно активісток, наразі не повідомляють. Відомо тільки те, що на Гаяне Петросян склали протокол за статтею про порушення правил проведення акції (ч. 5 ст. 20.2 КоАП), потім жінку відпустили з відділу, повідомив активіст.


Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії, який голодує уже 123 день, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в РФ, висунули на премію Сахарова.

Олег Сенцов

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

"Найбільша політична група в Європарламенті висунула Сенцова на премію Сахарова 2018 року", - написав Йозвяк.


Як повідомляв раніше Знай.ua, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121 день, написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Олег Сенцов


Про це в інтерв'ю для Крим.Реалії розповіла його сестра Наталя Каплан.

"Він склав заповіт на ім'я своєї подруги з Криму. Просить, щоб в разі його смерті їй передали роботу над фільмами, над його сценаріями, щоб вона розпоряджалася ними так, як вважає за потрібне, або, якщо вона відмовиться, передала тому, кому вважатиме за потрібне. Фінансова сторона питання – гонорари та інше – дітям, звичайно", – каже Наталя.


Також Знай.ua писав про те, що адвокат незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що стан політв'язня погіршився і велика ймовірність, що його почнуть годувати примусово.