Адвокат незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що стан політв'язня погіршився і велика ймовірність, що його почнуть годувати примусово.

Про це повідомляє російська правозахисниця Зоя Свєтова.

"Адвокат Дмитро Дінзе минулої п'ятниці (7 вересня - прим. ред.) був у Сенцова в колонії і сказав мені, що стан його підзахисного погіршився, у нього погані аналізи і, можливо, скоро його почнуть годувати примусово", - стверджує Свєтова.

Раніше стало відомо, що стан українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на даний момент стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров'ям.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Співробітники закладу намагаються його "переламати", щоб той припинив голодування.

Адвокату вдалося побачитися з режисером 7 вересня.

"Найбільше здоров'ям Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни.

Його намагаються переламати, щоб він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні аргументи вже вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це як би безглуздо", - повідомив адвокат.

Дмитро Дінзе зазначив, що це не можна назвати тиском, але схоже на монотонні вмовляння, які відбуваються кожен день. Тим не менш, Сенцов не збирається припиняти голодування. Йому, як і раніше, ставлять крапельниці, і він вживає поживну суміш.

Нагадаємо, Зенцов відмовився від госпіталізації: українці продовжують катувати. Українська омбудсмен опублікувала лист від російської Уповноваженої з прав людини Тетяни Москальковой.

Як повідомляв "Знай. ua", Сенцова запропонували увічнити в Києві. Наголошується, що таке рішення необхідно для підтримки Сенцова.

"Знай. ua" писав, чтпро Сенцова намагаються "зламати" у колонії. станом на 9 вересня Сенцов голодує 119-й день.