Стан українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на даний момент стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров'ям. Співробітники закладу намагаються його "переламати", щоб той припинив голодування.

Про це заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінз у коментарі hromadske.

Адвокату вдалося побачитися з режисером 7 вересня. Неділя, 9 вересня є 119 днем голодування Сенцова.

"Найбільше здоров'ям Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни. Його намагаються переламати, щоб він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні аргументи вже вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це як би безглуздо", - повідомив адвокат.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дмитро Дінз зазначив, що це не можна назвати тиском, але схоже на монотонні вмовляння, які відбуваються кожен день. Тим не менш, Сенцов не збирається припиняти голодування. Йому, як і раніше, ставлять крапельниці, і він вживає поживну суміш.

Адвокат додав, що на даний момент Олег виглядає точно так само, як на останніх фото з колонії, які раніше Росія відправила Україні. Він зазначив, що український режисер все ще сподівається на своє звільнення, але надії залишається все менше.

"Звичайно, він сподівається, що буде прийняте відповідне політичне рішення, але надії все менше", - розповів адвокат.

Під час зустрічі 7 вересня Дінз розповів Сенцову про те, що Кремль вимагає від нього особистого прохання про помилування і тільки так це питання будуть розглядати. Олег зі свого боку заявив, що про це просити Путіна не буде.

Адвокат з Сенцовым домовилися знову зустрітися в кінці вересня-початку жовтня.

Нагадаємо, Сенцов звернувся до росіян з листом подяки.

Як повідомляв "Знай. ua", мир з тобою, Олег: зірки Голлівуду звернулися з важливою проханням до Путіна.

"Знай. ua" писав, що незважаючи на голод, Сенцов працює над новим фільмом.