Кремлівські рупори повністю заперечують факт побиття українського політв'язня Володимира Балуха в окупованому Криму.

Про це зазначається в повідомленні кримського управління ФСВП РФ.

"У ряді ЗМІ поширюється інформація про те, що в СІЗО-1 нібито піддається побиттю В. Балух. Дана інформація не відповідає дійсності", - стверджує російська сторона.

Зокрема, окупанти зазначають, що у ході проведення медичного огляду лікарі не помітили ознак побиття, а сам ув'язнений не скаржився на стан здоров'я.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"В ході бесіди з співробітниками СІЗО-1 В. Балух інформацію про побиття також заперечує", - запевнили в УФСВП РФ.

Разом з тим варто відзначити, що раніше путінські силовики в окупованому Криму, які підпорядковуються окупаційній владі в Криму, насильно вивели українського політв'язня Володимира Балуха з камери у СІЗО, де він перебував та жорстоко побили його, застосовуючи різного роду катування.

Більше того жорстокого катування "правоохоронцям" виявилось замало і вони почали погрожувати йому різного роду аморальними речами.

Зокрема, до камери, де сидить Балух зайшов начальник ізолятора та у дуже грубій формі розмовляв з ним після чого вже співробітники установи вивели його з камери та змусили ставати на коліна.

У свою чергу українець відмовився за що відразу ж поплатився. "Охоронці" силоміць поклали його на підлогу та почали бити.

"Він відмовився і співробітники сімферопольського СІЗО змусили його лягти на підлогу стусанами, наносячи удари по ногах, печінці і голові", – розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Після побиття в українського активіста сильно болить голова і печінка, зазначив Чийгоз, додавши, що в суботу, 15 вересня, архієпископ Климент домагатиметься зустрічі з Володимиром Балухом.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України заявило, що передасть всі докази побиття українського політв'язня в окупованому Криму Володимира Балуха в суди.

"Побиття окупантами Володимира Балуха, який 181 день голодує – за межами добра і зла. Докази злочинів передамо в суди", – наголосила вона.

У кримській в’язниці жорстоко побили українського політв’язня Балуха

Нагадаємо, у Путіна вигадали чергового "українського диверсанта".

Як повідомляв "Знай.ua", українець Балух почув вирок катів Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що Путін розповів Меркель, що зробить із Сенцовим.