Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію з політичним в'язнем Росії Олегом Сенцовим.

Володимир Путін та Ангела Меркель


Про це російським журналістам повідомив глава МЗС Росії Сергій Лавров під час прес-конференції.

"Питання Сенцова стосується суто гуманітарної сфери. Є законодавчі процедури в РФ, які в цьому випадку застосовні. Усі, хто турбується про його долю, про це знають", - заявив Лавров.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії, який голодує уже 123 день, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в РФ, висунули на премію Сахарова.

Олег Сенцов


Номінувала українця на одну з найпрестижніших премій світу Європейська народна партія – найбільша фракція в Європарламенті.

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

"Найбільша політична група в Європарламенті висунула Сенцова на премію Сахарова 2018 року", - написав Йозвяк.


Минулого тижня він повідомляв, що кандидатуру Сенцова також підтримують ще дві парламентські групи. Ім'я лауреата на премію імені Сахарова оголосять в кінці жовтня.

Відзнака за свободу слова щорічно вручається Європейським парламентом. Кожному кандидату необхідно заручитися підтримкою не менше 40 членів євродепутатів, кожен з яких може проголосувати тільки за одного номінанта.


Як повідомляв раніше Знай.ua, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121 день, написав заповіт на свою творчість у разі смерті.


Про це в інтерв'ю для Крим.Реалії розповіла його сестра Наталя Каплан.

"Він склав заповіт на ім'я своєї подруги з Криму. Просить, щоб в разі його смерті їй передали роботу над фільмами, над його сценаріями, щоб вона розпоряджалася ними так, як вважає за потрібне, або, якщо вона відмовиться, передала тому, кому вважатиме за потрібне. Фінансова сторона питання – гонорари та інше – дітям, звичайно", – каже Наталя.

Вона також додала, що стан здоров'я Олега з кожним днем погіршується.


Також Знай.ua писав про те, що Сполучені штати Америки і Європейський союз озвучили спільні вимоги звільнити незаконно утримуваних українських політв'язнів і приступити до реалізації Мінських домовленостей.