У зв'язку з агресією Росії в Україні, загальний суд Європейського Союзу в Люксембурзі відмовився знімати санкції, прийняті Радою Європейського Союзу проти низки російських банків, а також нафтових і газових компаній.

Цю інформацію повідомили 13 вересня у прес-релізі Європейського суду.

Як відомо, проти обмежувальних заходів активно виступали російські компанії "Роснефть", а також "Газпром нафть". З санкціями намагалися боротися і банки Росії - "Сбербанк", "ВТБ", "Внешэкономбанк", "Проминвестбанк" і DenizBank (турецький банк, що контролюється російським "Сбербанком").

У прес-релізі говориться, що санкції були введені проти російських банків і газових компаній Радою ЄС 31 липня 2014 року, у зв'язку з агресією РФ в Україні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Ці заходи вводять обмеження на певні фінансові операції та на експорт деяких чутливих товарів і технологій, що обмежують доступ деяким російським компаніям на фінансові ринки і забороняють надавати послуги, необхідні для здійснення операцій з нафтою" йдеться в повідомленні

"Мета цих заходів, схвалених Радою ЄС, полягає в посиленні наслідків за дії, вчинені Росією для підриву суверенітету України" сказано в повідомленні

Також у суді наголосили, що обмежувальні заходи вводяться з метою підтримання миру та міжнародної безпеки.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян або компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Санкції будуть включати заморожування активів, обмеження доступу до фінансової системи США і заборону американцям на інвестиції в які потрапили під ці заходи компанії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що ЄС і США притиснули Путіна через Україну і Сенцова.