Муніципальна рада міста Парижа 24 вересня одноголосно віддала свої голоси за привласнення режисерові з України, політичному в'язню Олегу Сенцову звання почесного громадянина міста. Рішення ухвалили, завдяки тому, що градоначальник Парижу Анн Ідальго виступила з відповідною пропозицією. Така інформація надійшла від hromadske.

"Париж знають як столицю прав людини. В ньому втілені особисті свободи, в тому числі свобода слова і захист демократії. Ми несемо відповідальність за те, щоб підтримувати ці цінності і боротися за те, щоб до них ставилися з повагою по всьому світу. Олега Сенцова повинні звільнити", - зазначила жінка.

У суботу, 22 вересня, біля посольства показали кінокартину Олега Сенцова "Гамер". Кількома днями раніше біля будівлі головної мерії був поставлений стенд, який присвячений Сенцову.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

До цього, у серпні президент Франції Еммануель Макрон в третій раз вів обговорення умов звільнення українського режисера з главою РФ Володимиром Путіним, однак жодного результату у відповідь на ці пропозиції не було.

Прихильник Соціалістичної партії мер Парижа Ганна Ідальго вже не вперше підтримує українського політичного в'язня.

Нагадаємо, раніше правозахисниця Тетяна Щур розповіла, що містять у собі листи Олега Сенцова з місць позбавлення волі. Так, він не розповідає про своє здоров'я, дає вказівки по новій постановці, яка готується віддалено.

Також чоловік написав, що йому не вистачає конкретної інформації. Не сліз, підтримки, стогонів і зітхань, а історій про те, що робиться навколо політичних в'язнів у тюрмах Росії, навколо цілей його голодування. Таким чином, у Олега на даний момент інформаційний вакуум. Раніше у нього був хоча б телевізор, зараз і він зламаний.

Нагадаємо, також повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін надав своїй адміністрації список з 16 ув'язнених, переданий Ксенією Собчак, щоб ті обробили його на предмет помилування. там же є Сенцов і Кольченко.

Крім цього, Знай.UA писав, що Олег Сенцов розповів про найголовніший жах тортур Путіна.

Також Знай.UA повідомив, що адвокат Сенцова розповів, чи є шанси в українського режисера на вихід на свободу.