Жителі Макіївки на Донбасі масово отруїлися питною водою, яку частково знезаражували марганцем.

Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський на своїй сторінці в Facebook.

Причиною такої ситуації називають нестачу коштів для очищення води. Так, в окупованому бойовиками місті закінчився хлор.

"Закінчився хлор, тому воду частково дезінфікували марганцем... Саме така причина події події", - заявив Лисянський.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Цей випадок яскраво показує, що у людей, що проживають на окупованих територіях Луганської та Донецької областей повністю відсутнє право на життя", - додав він.

Нагадуємо, що 25 вересня до міської лікарні Макіївки стали масово звертатися жителі зі скаргами на погане самопочуття, багато з них відчували біль у ділянці живота, блювання, озноб, підвищилась температура тіла, у важких випадках - виражена інтоксикація та зневоднення.

Лікарі, првівши обстеження, дійшли висновку, що мова йде про масове оруєння. Як з'ясувалося згодом, людей вклала на лікарняні ліжка питна вода з-під кранів.

Після масового отруєння питною водою госпіталізовано 87 осіб. Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини висловив думку, що госпіталізованих може бути набагато більше.

Дивіться: Війна на Донбасі. Новий формат

Нагадаємо, постраждалі люди з окупованої Маківки масово розповідають в соцмережах про те, що вода каламутна, смердить і після кип'ятіння ці ознаки лише посилюються.

Як повідомляв портал Знай.ua, окуповані кримчани пішли війною на понаїхавших росіян. Вмережі розгорнулись баталії.

Також Знай.ua писав про те, що популярну київську мережу локшина-барів Noodle Doodle викрили в антисанітарії. Киянка разом з подругою вони вирішили поїсти в ТРЦ Dream Town. Серед точок харчування, розташованих на фуд-корті, їм сподобалися саме Noodle Doodle. Однак коли вони отримали своє замовлення, Ольга вирішила подивитися під вкладиш на підносі та оримала шок.