Початок жовтня не потішить українців теплом, по всій території України утримається хмарна погода, але вже до кінця наступного тижня ми зможемо побачити, як небо стане ясним. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Так синоптики відзначають, що в центральній частині України на наступному тижні очікується середня температура повітря 14° вдень, 8° вночі. 2 і 3 жовтня територію накриє дрібний дощ. Так що не забудьте захопити з собою парасольку.

На західній території України протримається денна температура повітря на рівні 14°, а до кінця тижня з 5 і 7 жовтня очікується потепління на кілька градусів, середня температура в ці протримається на 17° тепла.

Середня температура вночі 7° тепла. Дрібний дощ обіцяють 2 жовтня, але не варто засмучуватися, адже в інші дні очікується суха погода, без опадів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На східній території України протримається відносно тепла осіння погода на рівні 17° тепла. Середня температура вночі 9° тепла. Як і в інших частинах України на сході 2 жовтня пройде дрібний дощ, в інші дні опадів не буде.

На півдні України стихія порадує теплою осенньою погодою і протримається на рівні 20° тепла. Середня температура вночі 11° тепла. 2 і 3 жовтня небо в південній частині України приховають густі хмари і пройде дрібний дощ.

Синоптики зазначили, що вже 5 -7 жовтня погода потішить українців потеплінням і ясним небом.

Також стало відомо, що не дивлячись на заморозки в Україні у ряді областей в найближчі дні збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Так 27-30 вересня у Хмельницькій, Вінницькій, Донецькій, більшості районів Черкаської, Одеської, Херсонської та Запорізької областей утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека — загрозливе поєднання високої температури повітря і сухої погоди.

Рятувальники зазначають, що через високий рівень пожежонебезпеки значно збільшується ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Нагадаємо, разом з незначним потеплінням у п'ятницю в Україну прийдуть заморозки. Найбільш відчутні нічні холоди будуть у центральній частині України, а також на сході та півдні країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", синоптик Наталка Діденко розповіла, коли в Україні потеплішає.

Також "Знай.uа" писав, нейромережа Google навчилася передбачати стихійне лихо.