У п’ятницю, 28 вересня, Жовтневий суд Харкова ухвалив рішення про звільнення скандально відомого учасника "Антимайдану" Гната Кромського, більш відомого за позивним "Топаз".

Про це розповів адвокат засудженого Дмитро Горшколєпов.

Наразі вже відомо, що один з "творців" "ХНР" звільнять з місць позбавлення волі через перерахування строку, у відповідності до так званого "закону Савченко".

"За клопотанням адвоката Шадріна Жовтневий районний суд Харкова перерахував термін ув’язнення Кромського відповідно до роз’яснень Пленуму Верховного суду з урахуванням терміну арешту (так званий “закон Савченко” – ред.) і прийшов до висновку що він відбув призначені вироком 8 років покарання і навіть більше", – розповів адвокат.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Наразі вже відомо, що Кромський покине місця відбування покарання, у якому він перебуває вже найближчим часом.

"Зараз триває процедура оформлення процесуальних документів", – зазначив Горшколєпов.

Разом з тим варто відзначити, що раніше київський районний суд Харкова визнав винним Гната Кромского, відомого за позивним "Топаз", в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України під час буремних подій у 2014 році при захопленні будівлі Харківської ОДА.

Наразі вже відомо, що колегія суддів засудила Кромского до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокуратура вимагала 15 років.

"Результатом сьогоднішнього оголошення вироку стало 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокуратура Харківської області отримає вирок і, при наявності законних підстав, буде подавати апеляцію. За нашими підрахунками, з огляду на застосування так званого закону Савченко йому залишиться відбувати покарання десь близько двох років ", - сказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Гната Кромского обвинувачували відразу ж у трьох статтях Кримінального кодексу - зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110), участь в масових заворушеннях (ч.1 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 294) і незаконне заволодіння авто (ч .2 ст. 28 ч. 2 ст. 289).

Неля Штепа відзначила уродини в одному з найдорожчих ресторанів Слов’янська

Нагадаємо, супутник зняв вторгнення Путіна в Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі викрили "італійського інвестора" бойовиків Донбасу.

Також "Знай.ua" писав, що Савченко звернулася до всіх українців.