Стало відомо про заборону в Україні іще одного лікарського препарату, яким користувалися мільйони хворих.

Йдеться про комплексні вітаміни для лікування захворювань нервової системи "Нейровітан".

Про заборону ліків повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у розпорядженні №8464-/4.0/17-18 від 28 вересня.

"Тимчасово заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Нейровітан", серії UA/7433/01/01 таблетки вкриті оболонкою, по 10 таблеток у блістері, по 3 блістери в картонній упаковці, серії 4911, через невідповідність показників якості Конституції України", – анонсовано у документі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У документі також сказано, що аптеки повинні вилучити препарат з обігу шляхом вміщення його у карантин до нового розпорядження Держлікслужби.

Як відомо, "Нейровітан" застосовують при невриті, поліневриті, невралгії, міастенії, астенії, гіповітамінозах В, при дерматиті, екземі, псоріазі тощо.

Нагадаємо, починаючи з 26 вересня, в Україні встановили тимчасову заборону на використання та реалізацію засобів для лікування порушень шлунково-кишкового тракту.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Наразі вже відомо, що йдеться насамперед про каплі "Колігаз-Здоров'я" 40 мг/мл, по 30 мл у флаконі всіх серій. Виробник ліки - ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", Україна. Реєстраційне посвідчення препарату UA / 12 946/01/01.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у вівторок, 25 вересня, в Україні назавжди заборонили популярний препарат, яким вакцинували для профілактики таких серйозних захворювань, як правець, дифтерія, кашлюк і поліомієліт.

Мова йде про "Інфанрікс ІПВ" (Infanrix ipv) бельгійського виробництва серій AC20B373AD, АС20В348ВА, йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Реєстраційний номер препарату - 458/10-300200000.


Також Знай.ua писав про те, що Київрада знову заборонила продаж алкогольних напоїв.