Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів про масштабне зростання середньої зарплати українців до 15 тисяч гривень.

Про це повідомляє "Хвиля".

Проте він відразу ж зазначив, що таке збільшення зарплатні настане лише через кілька років.

Крім того Рева розповів, що за даними прикордонної служби наразі за кордоном на постійній основі працюють близько 3 мільйонів осіб, назвавши це вже другою хвилею міграції. За його словами під час першої групи міграціх, яка відбулась у 90-х роках, тоді країну покинули близько 7 мільйонів осіб.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Він також відзначив, що для зменшення потоку мігрантів необхідно значно збільшити доходи українців та привести їх до рівня країн, у які наші громадяни їдуть.

"На сьогоднішній день, в перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі в середньому отримують 19200 гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово говорив, середня зарплата в Україні повинна бути не менше 15000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 тисяч гривень, і нам потрібно три-чотири роки щоб наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", - пояснив Міністр.

Рева додав, що на ринку праці в Україні в даний час спостерігається сприятлива ситуація - заради збереження кадрів роботодавці змушені встановлювати конкурентний розмір заробітних плат.

Разом з тим варто відзначити, що раніше стало відомо про плани Берлін планує значно спростити працевлаштування для громадян країн-не членів Євросоюзу. Це означає, що для українських заробітчан відкривається новий найбільший в Європі ринок праці.

Але, тільки якщо уряд Німеччини прийме відповідний документ, суперечки про який зараз ведуться в Бундестазі, тоді робочу візу на півроку українці зможуть отримати без запрошення, і вже на місці шукати роботодавця.

Зокрема, міністр внутрішніх справ і лідер соціал-демократів Хорст Зеехофер планує представити зміни в міграційне законодавство німеччини вже в наступному місяці. Та хоч деталі поки не уточнюються, партійні колеги Зееховера наполягають на ліберальному ставленні до заробітчан.

Блок християнських партій, у свою чергу, виступив проти такого формату.

"Якщо мова йде про міграції, одне повинно бути чітко прописано — міграція до Німеччини можлива тільки при наявності робочого місця", — впевнений депутат бундестагу від ХДС Армін Шустер.

Урядовці збираються вирішити питання "сірої" зарплати українців

Нагадаємо, НБУ готує електронну заміну гривні.

Як повідомляє "Знай.ua", в Україні підняли зарплати, але тільки обраним.

Також "Знай.ua" писав, що експерт розкрив схеми залучення заробітчан.