В Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі відомо, що у НБУ вже було створено спеціальну групу по розробленню стратегії створення електронної валюти.

Крім того експерти відзначають, що електронна гривня надасть українцям більший захист своїх особистих коштів та значно прискорить швидкість транзакцій.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також у Нацбанку розповіли, що за їх планами електронна гривня повинна стати однією з форм національної валюти. Вона буде випускатися централізовано і "працювати" під контролем держави в національну платіжну систему.

Ще одне завдання електронних грошей - зменшення обсягів готівкових коштів в обігу, так як їх випуск і обслуговування обходяться державі значно дорожче.

"Ми вивчаємо, як електронна гривня може доповнити платіжний ландшафт України і сприяти підвищенню частки безготівкових розрахунків і зменшення їх вартості", - відповіли в Нацбанку.

При цьому там підкреслили, що "е-гривня" буде обмінюватися на готівку або безготівкові кошти в співвідношенні 1:1, а тому її випуск не буде провокувати додаткове зростання інфляції.

Розплатитися ж "е-гривнею" можна буде в будь-якій торговельній мережі або на підприємстві, підключеному до загальнонаціональної системи за допомогою комп'ютера або мобільного пристрою, передає Хроніка.інфо. Але поки це тільки плани.

"Рішення про доцільність впровадження електронної гривні в повному обсязі буде прийнято тільки після проведення детального аналізу", - підкреслили в Нацбанку.

Разом з тим варто відзначити, що раніше американська валюта активно зростає і навіть не думає зупинятися. У четвер, 27 вересня, вартість долара підвищилася одним махом на 18 копійок, міжбанк в результаті закрився у рамках 28,32-28,34 грн за долар.

Недавні виплати Держказначейства з ПДВ змусили експортерів скорочувати продаж валюти, в результаті чого покупцям не вистачало долара, це тривало навіть після того, як банки повикидали ВКВ невеликими порціями на зростанні курсу.

"Каталізатором сьогоднішньої високої активності і зростаючого курсового тренда став максимальний вплив календарних факторів завершення учасниками ринку місячних фінансових розрахунків і зростання гривневого навісу ліквідності внаслідок відшкодувань ПДВ. Додатковим психологічним фактором стала реакція на чергове підвищення облікової ставки ФРС США (на 0,25% - до 2 -2,25% річних) - сигнал до подальшого скорочення апетитів інвесторів до ринків, що розвиваються", - пояснив Курінний.

"Зараз це фешн": українські нардепи збирають біткоїни та хочуть зарплату у віртуальній валюті

Нагадаємо, українцям розповіли на скільки подорожчають квартири.

Як повідомляв "Знай.ua", нові ціни на газ українців змусять перейти на дрова.

Також "Знай.ua" писав, що з водіїв висмокчуть останні гроші за неправильну парковку.