Кабінет міністрів може відмовитися від підвищення цін на газ з 1 жовтня. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Чому обговорення питання відкладено невідомо. Коли зможуть домовитися уряд і МВФ теж не повідомляється. Підвищення цін було першочерговим завданням від МВФ для правителсьвта України. Без цього заходу МВФ не зможе допомогти Україні в євроінтеграції. При цьому міністр не виключив підвищення тарифів вже через місяць.

Нагадаємо, що попередньо існувала домовленість між Кабміном і МВФ підвищити ціну на газ на 23.5%. МВФ погоджувався на нижню планку в 30%.

Очікується, що після рішення по газу, а також прийняття держбюджету-2019 Україна і МВФ підпишуть новий меморандум фінансування за програмою stand-by. Наступний транш, розмір якого може бути в межах $1-1,9 млрд, що стане п'ятим за чинною програмою, а першим по новій.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, макроекономічний прогноз, який НБУ оприлюднив у липні, передбачає підвищення цін на газ для громадян в рамках домовленостей з МВФ два етапи на 25% в 2018 році і на 15% в 2019 році.

З липня 2017 року Україна знаходиться в переговорному процесі з МВФ щодо газового питання. Консенсус досі не досягнуто. Каменем спотикання стала ціна на газ. Фонд наполягає на підвищенні ціни для населення, яке, за різними оцінками, може скласти від 30% до 60%, у зв'язку із зростанням цін на міжнародних ринках. В уряді таке різке підвищення вважають недопустимим.

.

У підсумку коли піднімуть ціну на газ для населення невідомо. Будуть нові ціни в змозі сплатити громадяни України? Всі ці питання залишаються відкритими. До підвищення ціна на газ уряд повернеться через місяць і нам стануть відомі відповіді на ці важливі питання.

"Знай.иа" повідомляв раніше: гривню притисне вага боргів: якого курсу чекати в найближчі місяці. До кінця поточного року гривню чекає чергова хвиля девальвації, з-за чого курс іноземної валюти стрибне вгору. Економісти розповіли, чого чекати від долара в найближчі місяці.

"Знай.иа" писав раніше: курс валют на 25 вересня: долар і євро переступили важливу позначку.