Жителі окупованої частини України можуть залишитися без пенсій. У свою чергу міжнародні організації не дали реальних пропозицій щодо доставки пенсій жителям ОРДЛО.

Про це заявив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір, інформує "Хвиля".

Як зазначив представник Мінсоцполітики, розгялдаючи фінансову допомогу від держави жителям окупованих територій, потрібно буди реалістами.

"Чи можуть вони (міжнародні організації, — прим. ред.) гарантувати доставку саме пенсіонерам? Не можуть. І, відповідно, дати кошти сторонньої організації — я не думаю, що хтось візьме на себе сміливість", — сказав Шамбір.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також він зазначив, що в 2018 році в питання доставки пенсій жителям окупованого Донбасу обговорювалося на рівні облдержадміністрацій з МКЧХ.

Додамо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України надає всім пенсіонерам країни нову послугу за допомогою СМС повідомлень. Нову опцію вже закріпили наказом Пенсійного фонду.

Також ми писали про те, що вже навесн 2019 року пенсії українцям перераховуватимуть за новою формулою. Раніше держдопомогу непрацюючим встановлювали, як певний відсоток від прожиткового мінімуму. Що чекає на нас наступного року, наразі точно не відомо.

Нагадаємо, на сьогодні тема субсидій - одна з найбільш обговорюваних. У Мінсоцполітики повідомили про чергові нововведення та пояснили, як тепер українці можеть отримати знижку від дерави на оплату комунальних послуг.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", польський ринок праці приваблює українців і високими зарплатами і умовами праці, а аткож сусідством з нашою країною. Фахівці детально розповіли, як отримати візу для роботи у сусідній країні.

Також "Знай.ua" писав, що українцям, які тимчасово не мають роботи, пояснили, що буде з єдиним соціальним внеском, що іменується в народі як ЄСВ.