Тема субсидій є однією з найбільш обговорюваних в Україні.

Нещодавно стало відомо про нові поправки, які були внесені в процедуру оформлення документів. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

підрахунок коштів

Як розповіло джерело, для оформлення субсидії потрібні тільки заява і декларація про доходи.

Однак, можуть знадобитися додаткові документи в тому випадку, якщо громадяни хочуть оформити субсидію не на всіх зареєстрованих осіб, а тільки тих, що фактично проживають у квартирі.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У такому випадку потрібно надати ще документи з місця роботи в іншому місті, про навчання в іншому місті, про знаходження на лікуванні, про постійне місце проживання з ЖЕКу, сільської чи селищної ради.

Відносно часових рамок, то вже відомо, що субсидію призначають на рік - з травня поточного року до травня наступного року.

У свою чергу, розмір виплат розраховується окремо на літній період, і окремо - на зимовий, причому виключно на основі доходів зареєстрованих осіб та тих, що фактично проживають у квартирі.

При цьому варто пам'ятати, що посібник вже призначено на новий рік (2018-2019 роки), в жовтні їх розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.

До слова, українцям, які тимчасово не мають роботи, пояснили, що буде з єдиним соціальним внеском, що іменується в народі як ЄСВ.

Як пише для тих, хто в даний момент має статус безробітного,може не платити щомісяця ЄСВ.

бідні люди

Для призначення субсидії на оплату компослуг в опалювальний період, безробітні повинні внести оплати (ЄСВ) за три місяці періоду, який враховується при нарахуванні виплат.

Не треба забувати, що повідомлення про призначення субсидії або про відмову в призначенні українці повинні отримувати від управлінь соцзахисту населення тільки в письмовому вигляді.

тарифи

Як підкресли глава Мінсоцполітики соціальний внесок повинен бути сплачений за будь-які три місяці 1-2 квартали 2018 року до моменту подачі документів в управління соцзахисту для отримання "зимової" субсидії, – повідомляє Рева.

"Якщо вас змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, посилайтеся на статтю 10 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування". Вона гарантує право на одноразову сплату єдиного соціального внеску",

– наголошують українцям.

Якщо громадянин України подає заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, орган доходів і зборів не пізніше, ніж в 30-денний строк з дня отримання заяви, зобов’язаний укласти відповідний договір. Сплата ЄСВ відображається в базі даних Пенсійного фонду та період, за який внесок був сплачений, зараховується громадянам до страхового стажу.

Однак є передумови, що нові правила призначення "комунальної знижки" залишать без державної допомоги цілий ряд українців.

Так, серед тих, хто не зможе розраховувати на субсидію, виявилися: ті, у кого є автомобіль не старше п’яти років; сім’ї, які проживають в будинку від 200 кв.м або квартирі від 120 кв.м; сім’ї, де є один безробітний, який не платить єдиний соціальний внесок.

Більш того, не зможуть отримати "комунальну знижку" українці, які зробили покупку або отримали спадщину на суму від 50 тисяч гривень, а також сім’ї, які мають борг по комуналці на суму від 340 гривень.

Таким чином, кожна п’ята сім’я, яка ще в минулому році отримала державну допомогу, тепер буде змушена платити всю вартість.

Тим, хто все ж захоче отримати хоч якусь допомогу від держави, потрібно буде запросити до себе спеціального соціального працівника.

Нагадаємо, багато українців не можуть отримати полегшені платіжки за тепло, а над реформами енергетичного і газового ринків нависла загроза. Така проблема виникла через конфлікт між НКРЕКУ і "Урядовим кур'єром" (УК), в результаті якого маса рішень регулятора, включаючи тарифні, не можуть вступити в силу. А все тому, що вони не опубліковані в газеті, пише Хвиля.

Як повідомляв Znaj.ua, в Україні ціни на газ для населення в майбутньому зростуть приблизно на 25% - відповідний прогноз оприлюднили представники Національного банку України.

Також Znaj.ua писав про те, що у вівторок, 26 вересня, стало відомо, що у наступному році українським пенсіонерам підвищать пенсії майже на 20%. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства.