Черговий стрибок ціни на газ не минути. Українцям назвали цифри, які декого просто шокують та просто перетворять на комунальних рабів.

Про це повідомляє Politeka.

Наприклад, для опалення невеликого будинку взимку, необхідно мінімум 300 кубометрів газу. За нинішнім тарифом господарям доведеться заплатити понад дві тисячі гривень.

Звернемо увагу, що зараз чиновники ведуть мову про те, щоб підвищити ціну на газ ще на чверть і таким чином за 300 кубометрів ми заплатимо понад 2600 гривень.

Втім , за словами експертів, це лише початок і, ймовірно, найоптимістичніший прогноз. Однак і він викликає шок в українців.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Додамо, українські чиновники розповіли, що буде з субсидією після того, як підвищать ціну на блакитне паливо. Про це повідомили в Кабінеті міністрів.

Гроші

"Як би не мінялася ціна газу в Україні вимушено, ми все зробимо для того, щоб усіх, хто потребує підтримки, підтримати. Ми покриємо всіх, кому це буде потрібно, субсидіями. Тобто у вашому житті, що стосується сплати, нічого не зміниться. Ми про це подбаємо, в тому числі, про призначення і розширення кола осіб, що мають право претендувати на субсидію", — стверджують чиновники.

Дивіться: Як заощадити на комуналці

Нагадаємо, в Україні змінили процедуру нарахування субсидій. Тисячі родин цього сезону не отримають знижки від дердави на оплату комуналки.Це стосується тих, хто має житло площею від 120 кв.м та власники нових автомобілів.

Як повідомляв Знай.ua, комунальні борги вибиватимуть по-новому. Нові правила передбачають погашення комунальних боргів без грошей. Тепер українці можуть їх відпрацювати.

Також Знай.ua писав, у Києві увімкнуть опалення, коли середньодобова температура повітря опуститься до +8 градусів та нижче. І, не зважаючи на проблеми з енергозабезпеченням, людям пообіцяли, що опалювальний сезон розпочнеться згідно усіх норм.