У неділю, 30 вересня, нічний Київ бувально поставила на вуха стрілянина у центрі міста.

Як виявилося, усе почалося з банального пограбування. У поліції розкрили хронологію подій трагічної недільної ночі.

Так, приблизно о 21:40, на адвоката Андрія Бушу було скоєно напад. Все відбувалося на Новонаводницькому провулку (неподалік від вулиці Лаврської), де проживає адвокат з сім'єю.

Постраждалий розповів поліції, що увечері він повернувся з супермаркету на своєму автомобілі #Honda і відразу ж зазнав нападу бандитів, які чекали його в засідці біля будинку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Андрія почали бити на вулиці, вистрілили в ногу і затягли у дім. У будинку знаходилася дружина і дитина Андрія, яких грабіжники закрили в туалеті.
Після цього нападники почали катувати адвоката, щоб дізнатися пароль від сейфа. Коли їм це вдалося, вони "почистили" сейф, де знайшли дороге кольє і близько 5000 доларів.

В цей час на лінію 102 надійшов виклик від сусідки адвоката, яка стверджувала, що її сусіда катують. До будинку під'їхали патрульні поліцейські, які виявили бандитів. Намагаючись сховатися від правоохоронців, бандити відкрили вогонь і кинули у копів гранату.

Ще один екіпаж патрульних, які приїхали на підмогу колегам, виявили чоловіка, який перебігав дорогу поблизу скульптури "Батьківщина-матері". Він почав стріляти по патрульним автоматною чергою. У результаті сутички інспектор патрульної поліції 25-річний Станіслав отримав серйозне поранення у стегно.

Через деякий час по Києву був введений план-перехоплення "Грім", дороги району частково перекрили, а на місце стягнули правоохоронців з різних районів міста, слідчо-оперативну групу, криміналістів, спецназівців КОРД-а і ППОП.

Керували операцією начальник поліції Києва Андрій Крищенко і начальник управління патрульної поліції Юрій Зозуля.


Уже через 20 хвилин після сутичок в результаті обстеження прилеглої території, на вулиці Редутній було виявлено тіло чоловіка. Судячи з усього, це був один з нападників, який отримав серйозне поранення від вибуху гранати. При ньому був виявлений пістолет Макарова.

Постраждалого адвоката і патрульного госпіталізовано. Відкрито кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.187 ( "Розбій") і ст. 348 ( "Посягання на життя працівника правоохороних органанів").

У поліції повідомляють, що до пошуків зловмисника підключилися фахівці з СБУ, але поки результатів немає.

Нагадаємо, у неділю, 30 вересня, пізно ввечері у Києві в Печерському районі стався шокуючий інцидент із стріляниною.


Як писав раніше Знай.ua, у неділю, 30 вересня, у Києві стався жахливий інцидент.


Також Знай.ua писав про те, що У Києві біля однієї зі шкіл сталась стрілянина. Згодом перехожі виявили закривавленого чоловіка.