За останні дев'ять місяців в Україні офіційно зафіксували 645 спалахів різних інфекційних і вірусних захворювань. Для порівняння: у минулому році зареєстрували лише 175.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Центру громадського здоров'я українського МОЗ.

"Внаслідок 645 спалахів захворіли 6 083 людини, в тому числі 4 285 дітей. Із 645 зареєстрованих спалахів визначено: кору - 493, сальмонельозу - 46, гострої кишкової інфекції невизначеної етіології - 33, ротавірусного ентериту - 30, вірусним гепатитом А, ОКИ встановленої етіології - по 20, шигеллеза - 2 і дифтерії - 1", - повідомили у відомстві.

Співробітники Центру відзначають, що за 39 тижнів 2018 року спалахи захворювань медики зафіксували в абсолютно всіх українських регіонах. Найбільше заражених у Львівській області (100 випадків), далі в рейтингу йде Одеська (71 випадок) і Волинська (70 випадків).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Спалахи інфекційних захворювань зареєстровані у Львівській області - 7, Тернопільській - 4, Івано-Франківській - 3, у Вінницькій - 2, Волинській, Донецькій, Кіровоградській, Чернігівській областях і р. Києві - по 1. З 21 спалаху виявлено: кору - 15 випадків гострої кишкової інфекції (ГКІ) - 4, сальмонельозу та ротавірусного ентериту - по 1 випадку. За тиждень внаслідок інфекційних спалахів захворів 151 осіб, в тому числі 112 дітей", - розповіли в Центрі.

Одразу три штами загрожують українцям

Як повідомили представники українського Міністерства охорони здоров'я, пік захворюваності припаде вже на жовтень, і зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

Нагадаємо, науковці встановили нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено швидкий спосіб поліпшити пам'ять.

Також "Знай.uа" писав, що українців попередили про смертельну епідемію.